به گزارش سرویس معماری آفام نیوز، کتاب راهکارهای کنترل مصرف انرژی در طراحی هتل تفریحی اقلیم گرا نوشته سمانه تقوی، با تکیه بر مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان و نیز توجه به معماری اقلیمگرا، مواردی از قبیل تاریخچه هتل، کاروانسرا و توریسم، امکانات هتل و اقامتگاهها و کنترل و بهینهسازی مصرف انرژی را مورد بحث و بررسی قرار میدهد.
هتلداری به عنوان یکی از زیرمجموعههای صنعت گردشگری وسعت بسیاری دارد و موار گوناگونی را شامل میشود مثل، مهمانسرا، هتل آپارتمان، هتل و … که هر کدام اندازه، خدمات و درجه مالکیت متفاوتی دارند. کارکرد و ویژگیهای خاصی که این صنعت گرد آورده است باعث مصرف مقادیر زیادی انرژی، آب و همچنین محصولات یک بار مصرف و غیر قابل بازیافت میشود که در افزایش آلودگی تأثیر فراوانی دارند.
تأثیرات مخربی که فعالیت هتلها در محیط زیست دارند به مراتب بیشتر از تأثیرات منفیای است که ساختمانهایی در همان مقیاس میتوانند به وجود آورند. این صنعت به عنوان یکی از پرمصرفترین بخشهای انرژی شناخته میشود و استفاده بیرویه از سوختهای فسیلی و کاربرد انرژیهای تجدیدناپذیر باعث انتشار مقدار زیادی دیاکسیدکربن و بهخصوص اکسید نیتروژن و سولفور و سایر آلایندهها در هوا میشود.
انسان همواره در حال مساعد ساختن شرایط زندگی خویش بوده است. در دوران چادرنشینی، با زندگی در سازههای سبک و مهاجرت شرایط مساعد را برای زندگی انتخاب و در دورههای بعدی همواره در راستای ایجاد تعامل با محیط اطراف کوشیده است. در بسیاری از مناطق ایران، خانههای حیاط مرکزی که جهات مختلفی را با توجه به شرایط روزانه و فصلی ایجاد میکرد، پاسخ مناسبی برای زندگی و کوچ فصلی در یک محیط بسته بود. در نماهای مختلف در این خانهها، ملاحظات اقلیمی مختلفی در نظر گرفته شده بود، فضاهایی با کاربریهای متفاوت در جبهههای مختلف، به همراه ملاحظات خاص در هر نما، زندگی در ویژگیهای خاص هر فصل را لذتبخش میکرد. کمکم خانههای وسیع و چهارطرفه به آپارتمانهایی کوچک تبدیل شدند که تنها راه برقراری ارتباط آنها با شرایط بیرون، یک نما بود. نمایی که تنها نور یک جهت را فراهم میکرد. در دوران معاصر با دیوارهای ساده و پنجرههایی که بدون هیچ تعبیری در این دیوارها فراهم شدهاند، از تدابیر روزگار گذشته و معماری انطباقپذیر نیاکان خویش فاصله زیادی گرفتهایم و این در حالیست که نماهای هوشمند و تعاملی در دهه اخیر پیشرفت زیادی در کشورهای غربی داشته است و این روند خیلی سریع و قوی پیش میرود.
کد خبر: ۹۸۱۲۰۱۰۳۳۴