به گزارش سرویس طراحی مد آفام نیوز، دانشگاه هنر اصفهان یکی از دانشگاههای سراسری (دولتی) ایران میباشد که در استان اصفهان واقع شده است.در حال حاضر این دانشگاه برترین دانشگاه کشور در زمینه رشته های تخصصی هنر بشمار می رود.
تاریخچه دانشگاه
«دانشگاه هنر اصفهان» به عنوان محور آموزش عالی رشتههای هنری در استان اصفهان در ابتدا با نام «دانشکده پردیس اصفهان» و به سال ۱۳۵۵ با هدف تربیت نیروهای متخصص در زمینه حفظ و نگهداری آثار و ابنیه تاریخی تأسیس شد و به عنوان اولین مرکز آموزش عالی ایران در زمینه مرمت، فارغ التحصیلان دورههای کارشناسی باستان شناسی، نقاشی، معماری داخلی، ساختمان، شیمی و نساجی را به عنوان دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد مرمت ابنیه و کارشناسی ارشد مرمت آثار تاریخی پذیرش نمود. این دانشکده که در نخستین دوره فعالیت خود از اقمار دانشگاه فارابی به شمار میرفت، پس از دومین دوره جذب دانشجو، همزمان با انقلاب اسلامی، تعطیل و مجدداً پس از انقلاب فرهنگی و به سال ۱۳۶۲ بازگشایی شد؛ در این مقطع دانشکده پردیس اصفهان به عنوان یکی از دانشکدههای مجتمع دانشگهای هنر اقدام به پذیرش دانشجو در رشتههای کارشناسی مرمت آثار تاریخی، صنایع دستی و نقاشی نمود و همراستا با سایر ارگانهای متعدد متولی آموزش دانشگاهی هنر ازجمله دانشگاه فارابی، صنایع دستی و نقاشی، دانشکده هنرهای تزئینی و مدرسه عالی موسیقی به ایفای نقش پرداخت. این دانشکده به مرور زمان و با گذشت سالیان متمادی فعالیت در آموزش هنر، به تدریج گسترش یافت تا آنجا که در سال ۱۳۷۹ با دایر نمودن پنج رشته در مقطع کارشناسی هنرهای تجسمی و معماری، یک رشته در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته معماری و دو رشته در مقطع کارشناسی ارشد ناپیوسته مرمت و جذب امکانات فیزیکی و تجهیزات آموزشی به عنوان دانشگاه هنر اصفهان به ایفای نقش پرداخت. دانشگاه هنر اصفهان به علت پراکندگی در بطن ساختمانهای ارزشمند تاریخی یکی از غنیترین دانشگاههای ایران از نظر بهرهمندی از فضای ایدهآل هنری است.
دانشکدهها
دانشکده حفاظت و مرمت
گروه مرمت دانشگاه هنر اصفهان، در نوع خود، نخستین نهاد آموزش این رشته ارزشمند در کشور محسوب میشود که از سال ۱۳۵۵، به عنوان نخستین گروه آموزشی این دانشگاه، در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد ناپیوسته (با دو گرایش) به تربیت نیروی انسانی متخصص میپردازد. بدون تردید، مهمترین هدف از تأسیس این رشته، تربیت افراد متعهد به دانش، تجربه و کارایی عملی جهت مرمت و بازسازی آثار و اشیای فرهنگی و تاریخی بوده که با مرمت، احیاء و نگهداری عملی و اصولی این آثار، در جهت استقلال و رشد فرهنگی و اقتصادی کشور گام بردارند. دانشکدهٔ مرمت این دانشگاه در دو سازه قدیمی شهر اصفهان (خانه داوید و خانه سوکیاس) قرار گرفته است. این دانشکده در حال حاضر بعنوان قطب علمی مرمت کشور شناخته میشود و تنها دانشکده کشور است که مقطع دکتری مرمت در دو گرایش مرمت آثار و مرمت ابنیه در آن ارائه میشود. رشتههای ارائه شده در این دانشکده عبارتند از:
کارشناسی
مرمت آثار تاریخی
مرمت و احیای بناهای تاریخی
باستان شناسی
کارشناسی ارشد
مرمت اشیاء تاریخی و فرهنگی
مرمت و احیاء بناها و بافتهای تاریخی
باستان شناسی
باستان سنجی
دکتری
مرمت اشیاء
مرمت ابنیه
دانشکده معماری و شهرسازی
دانشکده معماری و شهرسازی در عمارت توحیدخانه قرار گرفته است. رشتههای ارائه شده در این دانشکده عبارتند از:
کارشناسی
مهندسی معماری
مهندسی شهرسازی
طراحی صنعتی
کارشناسی ارشد
معماری
مطالعات معماری
طراحی شهری
برنامه ریزی شهری
دکتری
شهرسازی اسلامی
معماری اسلامی
دانشکده هنرهای تجسمی و کاربردی
دانشکده هنرهای تجسمی و کاربردی، همزمان با استقلال دانشگاه هنر اصفهان و به سال ۱۳۶۹، فعالیت خود را آغاز نمود. این دانشکده در ابتدا با دو رشته نقاشی و صنایع دستی به ایفای نقش پرداخت تا اینکه به سال ۱۳۷۶ رشته فرش و در سال ۱۳۸۵ رشتههای گرافیک و عکاسی به آن اضافه شدند. این دانشکده در عمارت مدرسه فرانسویها قرار گرفته است. رشتههای ارائه شده در این دانشکده عبارتند از:
کارشناسی
ارتباط تصویری (گرافیک)
عکاسی
نقاشی
کارشناسی ارشد
نقاشی
دکتری
پژوهش هنر
دانشکده هنر ادیان و تمدنها
رشتههای ارائه شده در این دانشکده عبارتند از:
کارشناسی
هنر اسلامی
کارشناسی ارشد
هنر اسلامی
پژوهش هنر
دکتری
پژوهش هنر
دانشکده صنایع دستی
دانشکده صنایع دستی در عمارت حکیم قرار گرفته است. رشتههای ارائه شده در این دانشکده عبارتند از:
کارشناسی
صنایع دستی
فرش
کتابت و نگارگری
کارشناسی ارشد
صنایع دستی
فرش
دانشکده کارآفرینی هنر
مطالعات مربوط به ایجاد دانشکده ی کارآفرینی هنر به سال ۱۳۸۹ برمیگردد و پس از اخذ مجوز وزارت علوم تحقیقات و فناوری برای سال تحصیلی ۹۲–۱۳۹۱ در چهار رشته شروع به کار نمود. رشتههای ارائه شده در این دانشکده عبارتند از:
کارشناسی ارشد
اقتصاد شهری
اقتصاد هنر
کارآفرینی هنر
مدیریت جهانگردی
کد خبر: ۹۶۰۸۲۶۱۰۰۴۹