به گزارش سرویس طراحی گرافیک آفام نیوز، پردیس هنرهای زیبا و یا دانشکده هنرهای زیبا، یکی از دانشکدههای دانشگاه تهران است که در رشتههای هنری دانشجو میپذیرد. دانشکده هنرهای زیبا معتبرترین نهاد دانشگاهی ایران در رشتههای هنر به ویژه تئاتر، معماری، نقاشی، مجسمهسازی، موسیقی، گرافیک و شهرسازی است. این دانشکده، یکی از قدیمیترین مراکز آموزش عالی هنر در ایران است که به همت فرح پهلوی گسترش فراوانی یافت.
تاریخچه
مدرسه صنایع مستظرفه که به دست کمال الملک احداث شده بود، مقدمه تأسیس هنرکده دانشگاه تهران در سال ۱۳۱۹ شد، که از سال ۱۳۲۸ دانشکده هنرهای زیبا و از سال ۱۳۸۴ پردیس هنرهای زیبا نامیده شدهاست. پس از چند سال که از تأسیس دانشگاه تهران (۱۳۱۳) میگذشت، در شهریور ماه ۱۳۱۹ خورشیدی، احداث دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در سه رشته معماری، نقاشی و مجسمهسازی به تصویب رسید. از اولین اقداماتی که باعث شد دانشکده هنرهای زیبا در سال ۱۳۱۹ رسماً با این نام به فعالیت خود ادامه دهد، به سال ۱۳۱۷ خورشیدی برمیگردد. در اول مهر ماه ۱۳۱۷ مدرسهای به نام مدرسهی عالی معماری در وزارت پیشه و هنر در محل مدرسهی عالی کمالالملک به ریاست ابوالحسن صدیقی تأسیس شد. این مدرسه در روز دهم آبان ماه سال ۱۳۱۷ خورشیدی، جزء هنرستان عالی هنرهای زیبای باستان گردید و از همان زمان به عنوان هنرکده نامیده شد و با جذب بیست دانشجو شروع به کار نمود. بعد از یک سال بیست دانشجوی دیگر نیز پذیرفته شد و به خاطر کمی فضای آموزشی، به مدرسهی ایران و آلمان در انتهای خیابان سوم اسفند (سرهنگ سخایی) تغییر مکان داد. در سال ۱۳۱۹ خورشیدی، هنرکده به شبستان مسجد مدرسه خان مروی واقع در بازارچهی مروی منتقل شد. در مهر ماه همان سال، بر اساس تصویب کمیسیون دانشگاه تهران، اسم دانشکده هنرهای زیبا رسماً تأیید شد و با عنوان دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران در مسجد مدرسه مروی به کار خود ادامه داد.
مدیران
سید محسن حبیبی معمار- شهرساز ۱۳۸۳ ۱۳۸۸
محمد مهدی عزیزی شهرساز ۱۳۸۰ ۱۳۸۳
محمد کاظم سیفیان معمار ۱۳۷۶ ۱۳۸۰
امیر حسین جبینی هنرهای نمایشی ۱۳۷۳ ۱۳۷۶
محمد کاظم سیفیان معمار ۱۳۶۶ ۱۳۷۳
مهدی چمران معمار ۱۳۶۲ ۱۳۶۶
غلامحسین مجتهدزاده معمار ۱۳۶۰ ۱۳۶۲
حبیبالله آیت الهی نقاش ۱۳۵۹ ۱۳۶۰
محمد رضا لطفی پور موسیقیدان ۱۳۵۷ ۱۳۵۹
مهدی کوثر معمار معمار ۱۳۵۰ ۱۳۵۷
امیر محمد میر فندرسکی معمار ۱۳۴۸ ۱۳۵۰
هوشنگ سیحون معمار ۱۳۴۱ ۱۳۴۸
محسن فروغی باستانشناس ۱۳۳۲ ۱۳۴۱
آندره گدار باستانشناس ۱۳۱۹ ۱۳۳۲
محمد مهدی عزیزی شهرساز ۱۳۸۸ —
دانشکدهها
شهرسازی
معماری
هنرهای نمایشی و موسیقی
هنرهای تجسمی
گروههای آموزشی
مطالعات عالی هنر
طراحی صنعتی
معماری
گرافیک
ادبیات نمایشی
سینما
موسیقی
شهرسازی
نقاشی
تصویرسازی
عکاسی
مجسمهسازی
استادان برجسته
آندره گدار
بهرام بیضایی
محمدرضا شجریان
آیدین آغداشلو
سیما کوبان
احمد کامیابی مسک
حمید سمندریان
هوشنگ سیحون
کمال طراوتی
فعالیتهای پژوهشی
بسیاری از طرحهای پژوهشی پردیس شامل طراحی صنعتی و شهرسازی کشور، عناصر غیرفعال خورشیدی در مناطق کویری، تأثیر طراحی شهری ایران برروی حقوق و اخلاق اسلامی، بازآفرینی تصوری شهر از متون تاریخی، و غیره میباشد. برخی از فعالیتهای پژوهشی نیز در قالب قطبهای عملی (قطب علمی فناوری معماری- قطب شهرسازی) انجام میشود.
امکانات آموزشی و پژوهشی
کتابخانه
سایت کامپیوتر و مجله «هنرهای زیبا»
آمفیتئاتر با ظرفیت ۳۵۰ نفر
کد خبر: ۹۶۰۸۱۲۱۰۰۳۵